HKZ Zorg & Zekerheid
Vitaal Katwijk

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het dagelijks bewegen en is daarom de aangewezen persoon om problemen met bewegen te helpen herstellen en voorkomen. Elk jaar raadplegen zo'n 2,5 miljoen mensen een of meerder keren de fysiotherapeut. Ook u bent misschien al eens eerder behandeld voor klachten aan uw gewrichten of wervelkolom. Heel algemeen gezegd komt het erop neer dat fysiotherapie er is voor mensen die een probleem hebben met bewegen. Wat uw fysiotherapeut dan doet is u adviseren, behandelen en begeleiden. Zodat klachten verminderen of verdwijnen en u weer zo goed mogelijk uw normale activiteiten kan oppakken. Om te kunnen bewegen beschikt de mens over een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten.

Zekerheid over kwalitieit

Het koninklijk genootschap voor fysiotherapie (KNGF) hanteert een beleid om de kwaliteit van de fysiotherapie in Nederland zo hoog mogelijk te houden. Hiervoor is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen. Onze therapeuten voldoen aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg. Zij werken volgens de meest recente richtlijnen en inzichten.

Onze Visie

Wij zijn van mening dat een actieve aanpak van problemen van het bewegingsapparaat het meest effectief is. Als ergens in het lichaam spieren, gewrichten, gewrichtsbanden etc. klachten veroorzaken is het zaak deze structuren beter op hun taak voor te bereiden. Daarom is oefenen, activeren of trainen altijd een onderdeel van de behandeling. Manuele therapie, massage en andere mobiliserende technieken kunnen daarnaast als ondersteunende en voorwaardescheppende therapie worden toegepast. Om de vooruitgang die de patiënt doormaakt in kaart te brengen beschikken wij over een oefenzaal die is uitgerust met moderne apparatuur op het gebied van testen en meten. Daarnaast maken we gebruik van software om de klachten van de patiënt in kaart te brengen en het herstelproces dat de patiënt doorloopt helder te krijgen.

Sitemap

Diensten

Contact

 • Paramedisch Centrum Vitaal
  Groen van Prinstererweg 61
  2221 AC Katwijk

  De Krom 57c
  2221 KK Katwijk
 • Contact
  Tel 071 40 22 073
  Fax 071 40 80 374
  Email info@vitaalkatwijk.nl